Yoga & Zweethut. Zomer zonnewende retreat.

Yoga & Zweethut. Zomer zonnewende retreat.

Tijdens midzomer, de langste dagen van het jaar, bieden wij een retraite aan op centrum 'De Oase' waar je diep naar binnen kunt gaan, jezelf voelen, en waarin we samen ook het licht en onze kracht vieren, door verbinding te maken met ons lichaam met yoga en de zweethut ceremonie.

Het lichaam voelen

en alles toelaten wat er is. Dit kan soms gevoelens aanraken die moeilijk zijn om te verwelkomen, of processen die je eigenlijk liever ‘in het donker’ zou laten. In deze retreat maken we ruimte voor dat wat gevoeld wil worden en brengen licht naar wat gezien wil worden. Dan komt er ruimte om te voelen wat voor jou wel belangrijk is en van waaruit jij wil leven.

Tijdens het weekend doen we 3 lange (yin) yoga sessies van 2 uur.
Vrijdag vanaf de middag tot zaterdagochtend zijn we bezig met de zweethut ceremonie.

Tussendoor zijn er momenten van sharing in de groep. Er zullen ook momenten zijn waarin we in sociale stilte zijn (noble silence) zijn, waardoor deze retreat een reis wordt naar jouw hart, waar je je eigen licht kan ervaren.Dynamische yoga is een mix van hatha yoga, waarin aandacht is voor techniek, en flow yoga waarin we werken met de adem. Het is een milde vorm, waarin een balans is tussen kracht en zachtheid, veel aandacht voor voelen en opties voor verschillende levels.
​De focus is op het laten stromen van de levens energie.

Yin Yoga is een vorm van yoga waar we voor langere tijd in houdingen blijven zitten of liggen. De lang aangehouden houdingen hebben een uitwerking op het bindweefsel en energiestroming in het lichaam. Yin yoga brengt je in een staat van diepe vredigheid. Het is een 'reis naar binnen', waar je opnieuw contact maakt met de stilte in jou.

Sweat Lodge
Deze ceremonie is een oerkrachtig zuiveringsritueel, waarvan het doel is om je geest en je lichaam te reinigen. Een ceremonie creëert een heilige ruimte waarin processen transparanter, helderder en dieper te ervaren zijn.

Het Vuur, de Aarde, het Water en de Lucht laten ons de magie van het leven ervaren.
​In de zweethut is de verbinding met onszelf intiem, diep en krachtig. Ze brengt ons in contact met moeder aarde en laat ons onze essentie zien en het kan ons naar ander perspectief leiden.

▼ Show More

Geer 37, 4243 JS
Nieuwland
14 June , Thursday 17:00