Workshop 'Storytelling in arbeidsmarktcommunicatie’

Workshop 'Storytelling in arbeidsmarktcommunicatie’

De wolf en het schaap met de 5 poten - Zo gebruik je storytelling om te werven.

Er was eens een recruiter. Iedere week trok ‘ie de bergen in, op zoek naar dat ene bijzondere schaap. Via het gammele houten bruggetje stak hij de beek over en zag hoe al zijn luie collega’s met de stroom mee hengelden.

Nee, dan deze recruiter. De broek strak, de pijpen iets hoogwater en zijn jas schouderpas. Van makke lammetjes wilde hij niks weten en ook van het geblaat van de kudde was hij niet onder de indruk. Hij wilde koste wat kost het schaap met de 5 poten vinden en dus bedacht hij een plan.

Zie je het voor je? Dát is nu precies de kracht van storytelling. Je ziet het voor je. Gortdroge feiten, bulletpoints en arbeidsvoorwaarden worden wezenlijk en daardoor aantrekkelijk.

De basisregels van klassieke sprookjes en moderne verhalen kun je ook inzetten om jouw vacature te verkopen. Hoe? Dat leer je in deze workshop ‘Storytelling in arbeidsmarktcommunicatie’. Hanneke Mijnster laat je ervaren hoe je niet alleen het hoofd, maar ook het hart van je ideale kandidaat raakt. Je leert over de kracht van verhalen en aan de hand van korte oefeningen leer je – hoe onmogelijk het ook lijkt – in elke case de inspiratie voor een verhaal te vinden.

In 2 uur ervaar je zelf:
- wat storytelling precies is.
- hoe je helden en andere archetypes ontwikkelt en succesvol inzet.
- hoe je storytelling toepast in jouw vakgebied.
- dat creativiteit eigenlijk gewoon slimmigheid is.
- en waarom Roald Dahl nog altijd een held is.

Waar en wanneer
Deze workshop vindt plaats in het creatieve kantoor van Voor Tekst in Lelystad, direct aan de A6 op: dinsdag 13 november 2018.

Ontvangst: vanaf 9.30 uur
Workshop: 10.00 tot 12.00 uur. Ter afsluiting een lunch.
Kosten: € 225,- excl. btw per persoon. Inclusief koffie/thee, materialen en lunch.
Maximaal aantal deelnemers per training: 10

Over trainster Hanneke Mijnster
Hanneke Mijnster maakt verhalen over mensen en over merken. Van strategie tot knetterende kop en altijd met een relevante invalshoek en een vleugje lef. Ze is nieuwsgierig, optimistisch en krijgt energie van ondernemers, bijzondere mensen en nieuwe ideeën. Hanneke is thuis in arbeidsmarktcommunicatie en versterkt sinds 2014 Voor Tekst op freelance basis als senior copywriter en trainer.

▼ Show More

Zaanstraat 6L, 8226 ND
Lelystad
13 November , Tuesday 10:00