Victor Wooten Trio, Rotterdam

Victor Wooten Trio, Rotterdam

Victor Wooten Trio met Dennis Chambers & Bob Franceschini

Op driejarige leeftijd leerde Victor Wooten bas spelen van zijn oudere broertje en twee jaar later maakte hij zijn podiumdebuut als jongste lid van The Wooten Brothers Band. Deze familiegroep speelde nummers van James Brown, Sly Stone en andere

soul- en r&b-klassiekers. Aan het eind van de jaren tachtig ging Victor naar Nashville, waar hij banjospeler Béla Fleck ontmoette. Als lid van Flecks begeleidingsband The Flecktones maakte hij vele platen en trok hij de hele wereld over. Vanaf de jaren negentig bouwde hij aan een succesvolle solocarrière.

Het in 2008 verschenen album Palmystery behoort tot de beste platen die Wooten heeft gemaakt. Op dat album spelen ook zijn broers Regi en Joseph mee. In datzelfde jaar kwam het album Thunder uit, dat Victor samen met basgoden Marcus Miller en Stanley Clarke maakte onder de bandnaam S.M.V.

Maar inmiddels zijn we alweer een aantal albums verder. En Wooten treedt nu op met niemand minder dan drummer Dennis Chambers en saxofonist Bob Franceschini. Eind 2017 kwam van deze all-star bezetting het stomende album Trypnotyx uit. We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is het gelukt om zowel Wooten als Chambers te strikken voor een concert in LantarenVenster!

▼ Show More

Otto Reuchlinweg 996, 3072 MD
Rotterdam
04 November , Sunday 20:30