Vacht Kleuren Marjoleine Roosendaal

Vacht Kleuren Marjoleine Roosendaal

Iedere fokker heeft wel een idee over hoe het zit met de vacht kleuren binnen zijn ras. Wie zich verdiept heeft weet dat experts als Little er boeken vol over hebben geschreven. Maar de wetenschap staat niet stil en met grote regelmaat worden er nieuwe dingen ontdekt, juist op het gebied van die kleuren.

We weten nu dat Little in veel gelijk had en in veel ook niet. Deze interactieve lezing gaat in op de kleuren die we kennen, de eigenschappen die we ervan kennen en de conclusies die we daaruit kunnen en mogen trekken.
Wat is de zin van selectie op kleur? Waarom zou je dat wel of juist niet moeten doen? En wat is er nou eigenlijk waar van die verhalen over kleurgebonden eigenschappen?

accreditatie punten keurmeesters in aanvraag
Kosten: 23 euro incl btw, koffie/thee en certificaat'

Over de spreker :

Marjolein Roosendaal is sinds 2002 werkzaam als (wetenschaps)journalist. Zij heeft zich gespecialiseerd in fokkerij en genetica van honden, waarbij de genetica van kleuren en vachten en hun relatie tot gezondheid haar bijzondere belangstelling heeft. Marjolein Roosendaal is hoofdredacteur van het blad Dogzine’s Hondenwereld. Ze heeft meermalen meegewerkt aan onderzoeken binnen kleine populaties. Zelf fokt zij sinds 1990 Friese Stabijs en tegenwoordig voornamelijk Wetterhounen en Havanezers. Ze is nauw betrokken bij diverse outcrossprojecten in de kynologie.

▼ Show More

Sterrebaan 5, 3542JD
Utrecht
22 September , Saturday 13:30

More Events Nearby

 26 February , Tuesday
 TivoliVredenburg, Utrecht