Lezing Myra de Rooy

Lezing Myra de Rooy

Donderdag 19 april is Myra de Rooy om 19:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Centrum. Zij zal een lezing geven over haar boek Chamlang. Deze avond wordt in samenwerking met de Nederlandse Bergsportvereniging afdeling Haaglanden georganiseerd. Toegang gratis, graag aanmelden.

Chamlang
Chamlang is een

inspirerend en spannend reisavontuur over zes Nederlandse vrouwen die een ruim 7.000 meter hoge bergtop in de Himalaya beklimmen. De vrouwenexpeditie van 1988 is nog steeds een unicum en was zeker niet zonder gevaar. In dit boek komen behalve de fysieke inspanningen ook de interactie binnen het klimteam uitgebreid aan bod. Wat doet het nemen van extreme risico’s en het afhankelijk zijn van elkaar met je? Is er onderlinge empathie en saamhorigheid of blijven de deelnemers eenlingen met slechts één doel: de top.

Myra de Rooy
Naast schrijver en fotograaf is De Rooy (1957) ook bergbeklimmer. Ze maakte solotochten in afgelegen berggebieden in Tibel en Nepal. Na haar studie in Leiden en Utrecht was De Rooy jarenlang reisleidster bij een natuurreisbureau. Tot en met 2016 werkte ze voor International Campaign for Tibet. Sinds 2017 is ze aan de slag gegaan als freelancer. Over haar ervaringen heeft ze vier boeken geschreven: Vrouwen in Boeddha’s Bergen (2004), Het Windpaardhuis (2007), Dochters van de Bergen (2014) en uiteraard Chamlang (2017).

▼ Show More

Paagman Centrum
adress is not specified
19 April , Thursday 19:00