Lezing Inteelt en Outcross Marjoleine Roosendaal

Lezing Inteelt en Outcross Marjoleine Roosendaal

Deze zeer toegankelijke lezing is voor iedereen die betrokken is bij de zijn of haar ras en die zich afvraagt “waarom outcross?” een kans om meer over dit onderwerp te weten te komen en hierover vragen te stellen. Er wordt ingegaan op de vraag wat inteelt nou eigenlijk is. Wat zijn de gevolgen voor de

gezondheid van de hond en hoe zit dat bij de het eigen ras? Kun je dat altijd zien? Is outcross zo eng als mensen denken? Hoe ziet het eruit? Komt het nog goed? Raak je niet veel kwijt? En hoe pak je zoiets nou het beste aan? Op deze en nog veel meer vragen krijg je antwoord.

Over de spreker: Marjolein Roosendaal is sinds 2002 werkzaam als (wetenschaps)journalist. Zij heeft zich gespecialiseerd in fokkerij en genetica van honden, waarbij de genetica van kleuren en vachten en hun relatie tot gezondheid haar bijzondere belangstelling heeft. Marjolein Roosendaal is hoofdredacteur van het blad Dogzine's Hondenwereld. Ze heeft meermalen meegewerkt aan onderzoeken binnen kleine populaties. Zelf fokt zij sinds 1990 Friese Stabijs en tegenwoordig voornamelijk Wetterhounen en Havanezers. Ze is nauw betrokken bij diverse outcrossprojecten in de kynologie.

Locatie: Sterrebaan 5 Utrecht
Kosten 23 euro
Incl koffie/thee en deelnemers certificaat
Minmaal 10 maximaal 18 deelnemers
Inschrijven via deze link https://goo.gl/forms/D4IjCpdO1emkqjzH2

▼ Show More

Sterrebaan 5, 3542JD
Utrecht
06 October , Saturday 10:00

More Events Nearby

 26 February , Tuesday
 TivoliVredenburg, Utrecht