Huttentocht Karnische Höhenweg

Huttentocht Karnische Höhenweg

Wandel mee over de Karnische Höhenweg, de Vredesweg, over de markante bergkam die de grens markeert tussen Oostenrijk en Italië. Veel toppen en passen, prachtige vergezichten en een afwisselende omgeving karakteriseren deze tocht. Een reis met gezellige Oostenrijkse berghutten, natuurschoon en restanten

van de frontlinie van de eerste wereldoorlog.

De Karnische Höhenweg volgt zoveel mogelijk de hoofdkam van de Karnische Alpen die de grens vormt tussen Oostenrijk en Italië. Wij volgen de Karnische Höhenweg van Vierschach in het westen naar Kötschach-Mauthen in het oosten. De route die wij lopen staat ook wel bekend als de Vredesweg, Friedensweg in het Duits of Via della Pace in het Italiaans. Hiermee wordt de hernieuwde samenwerking tussen de regio’s aangeduid. Precies 100 jaar geleden woedde hier in de Eerste Wereldoorlog een felle strijd. Hiervan zijn onderweg tal van restanten te zien, in de vorm van loopgraven, bunkers en zelfs een begraafplaats. Het terrein varieert van liefelijke alpenweiden, groene bossen en rotsig terrein tot overgebleven sneeuwveldjes, blokkenvelden en hier en daar wat kabels. Verder kenmerkt het gebied zich door een zeer rijke flora en fauna en niet zelden zullen de marmotten je komst aankondigen.

Lees hier de uitgebreide reisbeschrijving: https://www.springreizen.nl/reizen/karnische-alpen

**Profiteer tot en met 13 maart van 10% vroegboekkorting**

-------
Deze reis wordt georganiseerd door Spring Reizen. Spring is een vrijwilligersorganisatie die actieve reizen en weekenden organiseert voor & door 25 t/m 40 jarigen. De reisbegeleiders zijn enthousiaste reisliefhebbers en zijn van dezelfde leeftijd. Meer informatie over Spring vind je op onze website: www.springreizen.nl.

▼ Show More


Amsterdam
13 July , Friday 10:00

More Events Nearby

 16 March , Saturday
 Het Nationale Ballet - Dutch National Ballet, Amsterdam