Fish in Paard

Fish in Paard

‘Misplaced Childhood’ is één van die classics, dé plaat die het rijk alleen had in de platenspelers van 80s progrock-liefhebbers. Voor hen behoeft Fish, de legendarische ex-zanger van Marillion, uiteraard geen introductie.

De Britse band Marillion drukte haar stempel in progressieve rock met hits als

‘Kayleigh’ en ‘Incommunicado’. In 1900 besluit Derek William Dick, zoals de zanger echt heet, de band te verlaten en zijn muzikale avontuur solo voort te zetten. Met het wegvallen van zijn emotie-geladen, aparte stem met Schotse tongval, was Marillion niet meer wat het geweest was. Van de virtuoos bleven we gelukkig genoeg horen: op zijn (inmiddels 10!) uitgebrachte solo-albums is zijn ongelofelijke talent voor het schrijven van poëtische teksten en zware songstructuren, onmiskenbaar. Want, "je moet wel een hart van steen hebben om niet geraakt te worden door de teksten, ” zo concludeerde ook OOR.

Met name zijn meest recente wapenfeit, ‘A Feast Of Consequenses’ (2013) wordt gezien als het beste album dat hij tot nu toe maakte. “A Feast Of Consequences� is heel veel, maar bovenal een meesterwerk,” aldus Progwereld. Of zoals de buitenlandse website Progarchives.com schreef: “Feast' benefits from repeated listening, revealing itself in layers, but the way this album has been crafted with such intelligent lyrics leaves me convinced that this work will stand as one of Fish's very finest efforts.” Amen.

▼ Show More

Prinsegracht 12, 2512 GA
The Hague
26 October , Friday 19:30