Brussels Jazz Orchestra & Maria Schneider | TivoliVredenburg

Brussels Jazz Orchestra & Maria Schneider | TivoliVredenburg

Er zijn alleen zitplaatsen beschikbaar. Er is vrije stoelkeuze. De deuren gaan om 15:15 open.

Brussels Jazz Orchestra en meervoudig Grammy winnares Maria Schneider werkten voor het eerst samen in 2000. Sindsdien zochten ze elkaar meermaals op. Ze waren onder andere samen te horen op Jazz Middelheim

en North Sea Jazz Festival. Ook al heeft ze haar eigen jazzorkest, samenwerken met het Brussels Jazz Orchestra inspireert haar, dixit Schneider, en doet haar kleurrijke muziek eer aan.

De liefde is wederzijds. Brussels Jazz Orchestra mocht de afgelopen jaren meermaals ondervinden hoe Schneider met haar fijnzinnige manier van componeren en dirigeren mee het geluid van het grote jazzensemble in de 21ste eeuw bepaalde. In die inspirerende samenwerkingen was BJO uitvoerder van haar unieke sound, haar melodische en harmonische vindingrijkheid en haar grote passie voor jazzorkest.

Ondertussen is het alweer 10 jaar geleden dat Maria en BJO samen op een podium stonden. Maria zat in die tijd niet stil: ze mocht in 2014 en 2016 in totaal nog 3 Grammy Awards aan haar palmares toevoegen, bovenop de 2 andere die ze al had. De BJO25 verjaardagsconcertreeks wordt dus een fijn weerzien. Maria dirigeert, Brussels Jazz Orchestra speelt een bloemlezing uit haar indrukwekkende oeuvre, waaronder heel wat nieuw repertoire.

▼ Show More

Vredenburgkade 11, 3511 WC
Utrecht
14 October , Sunday 16:00

More Events Nearby

 26 February , Tuesday
 TivoliVredenburg, Utrecht