A Bridge too Far – Market Garden – Dagtour

A Bridge too Far – Market Garden – Dagtour

Om het succes van operatie Market Garden te verzekeren, moesten de geallieerden de brug van Arnhem zien in te nemen. Maar na wanhopige gevechten en veel doden bleek de brug van Arnhem een brug te ver (A Bridge Too Far). In 1976 werd deze operatie verfilmd onder regie van Richard Attenborough. In juni

1977 werd de bekende film: "A bridge too far" uitgebracht.

Tijdens deze tour in Arnhem en Oosterbeek bezoeken we de landing- en droppingterreinen van de 1e Britse Airborne divisie, volgen daarna de opmarsroutes van de bataljons naar de Rijnbrug en omgeving in Arnhem, het St Elisabeths’ Gasthuis en de wijk Lombok en de Rijnbrug om vervolgens te eindigen bij de omsingeling van de Airborne troepen rondom het hoofdkwartier in hotel Hartenstein en de gevechten rond de N.H. kerk in Oosterbeek-Laag. Ter afsluiting brengen we een bezoek aan de Airborne begraafplaats in Oosterbeek.

De tour op 15 september 2018 begint om 09.00 uur vanaf het Airborne Museum Hartenstein. De busrit wordt afgewisseld met korte wandelingen. Zowel in de bus als op verschillende plaatsen in het terrein geven gidsen uitleg over de slag om Arnhem en tonen u de sporen van deze gevechten die na 70 jaar nog steeds te zien zijn. De lunch wordt gebruikt in restaurant Schoonoord in Oosterbeek, op de plaats van het voormalige hotel Schoonoord, één van de hospitalen tijdens de slag om Arnhem. Rond 17.00 uur zijn we weer bij het Airborne Museum Hartenstein terug.

▼ Show More

Calvijnstraat 4, 9746 BE
Groningen
15 September , Saturday 09:00